• De B&B halverwege op de Sierra de La Huma

  Onze B&B ligt midden in een rustig, natuurrijk gebied, halverwege de top van "La Huma", op zo'n 6 km van het pittoreske centrum van El Chorro.

 • Andalusische Gastronomie

  Naast het aanbieden van warme maaltijden in onze B&B, liggen er tal van in tapasbars en/of restaurantjes, waaronder La Garganta (op 8min), El Kiosco,... , die wij je kunnen aanbevelen, in de nabijheid.

Citytrippen naar Sevilla, Cordaba, Granada...

Onze B&B is eveneens de perfecte uitvalsbasis om steden als Sevilla, Cordoba, Granada, Málaga, Ronda, Antequera, Alora,... te verkennen (op max 2 uur rijden).  

Of voor diegenen die liever deze streek wensen te verkennen...  Zeker de moeite waard om het rijkgevulde verleden en het echte ongerepte Andalusië te verkennen.

Voor ieder wat wils!

 • Sevilla

  Deze prachtige stad is van hieruit met de auto op net nog geen 2 uur rijden. Tevens met de trein vanuit El Chorro bereikbaar.

 • Cordoba

  Het verrassende Cordoba met haar impressionante Mezquita ligt op nog net geen 2 uur rijden. En is zeker een bezoekje waard. Wandelen door de leuke winkelsteegjes... Wat cultuur opsnuiven... Voor ieder wat!

 • Málaga

  Málaga, dé bruisende studenten- en havenstad. Ze heeft je alles te bieden: zee, strand, zon, gastronomie voor ieder, cultuur, muziek, mondaine winkels in de met marmer bekleedde winkelstraten, uitgangsleven,... Een smeltkroes van oud-Moors en ultramodern.

 • Granada

  Granada, welbekend voor haar Alhambra, ligt op 1u45 rijden van hieruit.

 • Alhambra (Granada)

  Deze Moorse site geeft een weerspiegeling weer van ruim 800 jaar Moorse bezetting in zijn ruimste vorm. Om het Alhambra te bezichtingen moet je ruim op voorhand je ticket bestellen (zie Links)

 • Ronda

  Deze door een kloof in twee gesplijten stad ligt op slechts 1u15 rijden. Om ze te bereiken rij je doorheen de Sierra de las Nieves.

 • Álora

  Álora is een typisch binnenlands, Andalusisch bergstadje met Fenicische, Romeinse, Moorse roots. Dit stadje heeft een zeer belangrijk en rijkelijk verleden. Best de moeite waard om een bezoekje te brengen. Op maandag is er markt.

 • Antequera

  Het minder bekende, maar daarom niet minder mooie Antequera ligt op amper 35 minuutjes rijden (30 km). Deze stad biedt je een rijke geschiedenis, winkeltjes, gastronomie... Net buiten de stad vind je El Torcal en het Lobo Park.

 • El Torcal (nabij Antequera)

  Dit beschermd natuurgebied ligt op een 10km van Antequera. Dit bijzonder landschap werd miljoenen jaren geleden gevormd. Heel bijzonder is de vorming van de in lagen gevormde gesteenten... met wat verbeelding herkennen we er figuren in. Vanop de Torcal kan je bij prachtig weer de Baai van Malaga zien.

 • Het dorpje El Chorro

  El Chorro is een typisch dorpje ontstaan tijdens de Belle Epoque, dat merk je algauw wanneer je het stationsplein ziet.

 • De Reuzenkloof: El desfiladero del Chorro

  Deze door de natuurgevormde gigantische kloof, kan je op nog geen 10 minuutjes rijden van de B&B bezoeken. Sterker nog, je kan er doorheen via de Caminito del Rey of via de rivier (canyoning).

 • El Caminito del Rey (El Chorro)

  Dit aan de rots flankerend wandelpad van 7 km lang werd recent gerestaureerd. Via dit pad, is best de moeite waard om doorheen de Reuzenkloof (el desfiladero) te wandelen en te genieten van de door de natuur en rivier uitgeholde meer dan 100 m hoge kloof.

 • De ruïne van Bobastro, de prehistorische Doña Trinidadgrot van Ardales,...

  Zo'n 2 km ten Westen van El Chorro, kan je verschillende bezienswaardigheden bezoeken. De prehistorische grot Doña Trinidad, waar je voorhistorische muurschilderingen kunt waarnemen.
  De ruïnes van Bobastro met een zeer belangrijke en rijke geschiedenis voor Andalusië.
  Je kan er evengoed genieten van de natuur, de prachtige uitzichten, ...

 • De 3 stuwmeren el Conde del Guadalhorce, el Guadalteba en el Guadalhorce

  Deze 3 langgerekte azuurblauwe stuwmeren strekken zich uit over 3 gemeentes (Ardales-Bobbadillo-Antequera) en liggen net ten de Noord-Noordwesten van de Sierra de La Huma. Een van de stuwdammen werd tussen 1907-1921 gebouwd en in 1921 ingehuldigd door de toenmalige Koning Alfonso XIII, die via de Caminito del Rey (het koningspaadje) deze stuwdam aandeed.

 • De Costa Del Sol

  Zee- en strandliefhebbers kunnen lekker baden op een van de prachtige stranden van de Costa del Sol (Marbella en Málaga) op amper 1 uurtje van de cortijo.

Voor de actieve vakantiegasten

De actieve vakantiegasten komen hier zeker aan hun trekken, zeker de rotsbeklimmers, wandelaars, mountainbikers, liefhebbers van parapente of paragliding, ... 

Wandelaars kunnen zelfs hier aansluiting vinden op de GR249 en de GR7 op enkel 20m van de ingang van ons domein.  Deze route vertrekkende vanuit Málaga stad, gaat in een grote lus doorheen heel de provincie Málaga in een 30-tal etappes.

 • Rotsbeklimmen

  De streek van de Sierra de La Huma is welbekend voor de klimwereld. Tal van klimorganisaties in de buurt maken het je mogelijk om, ongeacht je klimniveau, je klimprestaties te verbeteren en je een onvergetelijke dag of week te geven.

 • Fietsers en mountainbikers

  De racefietsers komen hier in het bergachtig landschap op de geasfalteerde wegen zeker aan hun trekken. Mountainbikers kunnen zelfs de bergen in trekken op de onverharde wegen.
  Wij kunnen jullie een Nederlandse fietsverhuur en -organisatie aanbevelen.

 • Canyoning

  Op een 40 minuutjes rijden, nabij Coín, kan je aan begeleide canyoning doen in de Barranco Blanco. Of nabij Benahavis, op zo'n 1uur en 40 minuten rijden, kan je onbegeleid genieten van de Guadalmina-rivier.

 • Parapente

  Op slechts 2 km hier vandaan is de startbaan voor de in Valle de Abdalajís welbefaamde Parapente. Een belevenis apart. Je zweeft zelf langs de zuiderflank van de la Huma, zo over de B&B.

 • Wandelingen/hiking in de omgeving

  Aan wandelwegen niets te kort, voor alle niveaus. Zin in een boswandeling? Of eerder een bergwandeling met prachtige vergezichten over de Guadalhorcevallei of de meren van de Guadalhorcerivier?
  Korte of langere wandeltochten?
  Begeleid of in je eentje?
  Het kan hier allemaal.

 • La Huma "beklimmen"

  Voor de meer gevorderde wandelaars die wat meer uitdaging wensen en niet terugschrikken voor wat geklauter, én met het "hoogtepunt"... -> de beklimming van de Huma (1191 m). Ongelooflijke vergezichten over bijna heel Andalusië.
  Vast een onvergetelijk moment.

 • Watersporten en plonzen

  Wie van water houdt komt hier zeker aan zijn trekken, want naast ons eigen zwembad (5m bij 10m) zijn er 3 grote meren op amper 10 minuutjes rijden. Men kan er zwemmen, pedalovaren (waterfietsen), kajakken, hengelen,...

 • Recreatie op de meren van Ardales

  Tal van recreatiemogelijkheden en recreatieorganisaties zijn voor handen aan de meren van Ardales.

 • Skiën in de Sierra Nevada

  Skiliefhebbers, die eens de Sierra Nevada (83 km pistes) willen aandoen, kunnen op nog geen 2 uurtjes rijden van Pradollena, hun gang gaan. De Alpujarras ligt op een steenworp van de Sierra Nevada vandaan.

 • Begeleide wandeling rond de Sierra de La Huma

  Je kan de omgeving te overzien door de begeleid wandeling met Jacques en tussendoor even genieten van een heerlijke picknick.
  (prijs: €...,00/persoon)

 • Begeleide wandeling naar de top van de Sierra de La Huma

  Zie je het zitten om een van de toppen van Andalusië te bereiken? Jacques begeleid je graag naar de top van de Sierra de La Huma.

El Torcal

El Chorro

Stuwdam van de Conte del Guadalhorce

Alcazaba van Antequera

Basiliek van Antequera

Brug in Ronda

Stuwdam van de Conte del Guadalhorce (sinds 1921)

Sevilla

Stuwmeer van de Conte del Guadalhorce

Alhambra van Granada

El sendero de la Huma (het wandelpad naar de top van la Huma)